“ຜູ້ບໍລິໂພກສ່ວນໃຫ່ຍຄິດວ່າ ນ້ຳດື່ມບັນຈຸຂວດທຸກແບນມີຄຸນນະພາບໃກ້ຄຽງກັນ ແລະ ສາມາດທົດແທນກັນໄດ້ ແຕ່ຄວາມຈີງແລ້ວ ນ້ຳດື່ມແຕ່ລະແບນຈະໃຊ້ແຫຼ່ງນ້ຳ ແລະ ມີຂະບວນການປັບປຸງຄຸນນະພາບນ້ຳທີ່ແຕກຕ່າງກັນ, ສຳລັບນ້ຳດື່ມ SONA ຜະລິດມາຈາກແຫຼ່ງນ້ຳບາດານທຳມະຊາດທີ່ບໍລິສຸດ, ສີ່ງເປີເປື້ອນຈື່ງຖືກກັ່ນກອງອອກໂດຍຂະບວນການທຳມະຊາດ ຈາກນັ້ນມາຜ່ານຂະບວນການທາງການຜະລິດທີ່ເພີ່ມວິທີປັບປຸງຄຸນນະພາບ ແລະ ຂ້າເຊື້ອໂລກເຊັ່ນ: ຜ່ານແສງອຸ່ນຕ້າໄວໂອເລດ, ຜ່ານໂອໂຊນ ແລະ ຜ່ານຂະບວນການລີເວີດອອດໂມຊິດ ພາຍໃນໂຮງງານຄຸນນະພາບລະດັບສາກົນ ເຊີ່ງໄດ້ຮັບການຮັບຮອງມາດຕະຖານຄຸນນະພາບ ISO:9001:2015, GMP, HACCP ລວງເຖີງລາງວັນຫຼຽນຄຳ ຈາກສະຖາບັນ Monde Selection, The International Quality Institute ຜູ້ບໍລິໂພກຈື່ງໝັ້ນໃຈໄດ້ເຖີງຄວາມສະອາດໃສ ແລະ ປອດໄພຂອງນ້ຳດື່ມ SONA ທຸກຂວດ.”

 

ມາດຕະຖານການຜະລິດ

ດ້ວຍຂະບວນການຜະລິດທີ່ທັນສະໄໝ ໃສ່ໃຈທຸກຂັ້ນຕອນຕັ້ງແຕ່

  1. ການເລືອກແຫຼ່ງນໍ້າ ທຳມະຊາດທີ່ສະອາດ ແລະ ມີຄຸນນະພາບກ່ອນທີ່ຈະນຳເຂົ້າສູ່ລະບົບການຜະລິດ ຕ້ອງຜ່ານການກວດກາຄຸນນະພາບທີ່ເຂັ້ມຂົ້ນ, ຕ້ອງຜ່ານການກວດກາຄຸນນະພາບປະຈຳວັນ ໂດຍພະນັກງານຄວບຄຸມຄຸນນະພາບຂອງບໍລິສັດ ແລະ ສົ່ງໄປກວດກາເປັນປະຈຳ. ນ້ຳທີ່ໄດ້ຮັບການກວດກາຖືກນຳໄປສູ່ຂະບວນການຜະລິດທີ່ທັນສະໄໝ. ການນຳໃຊ້ເຕັກໂນໂລຊີທີ່ກ້າວໜ້າທຸກໆ ຂັ້ນຕອນ;
  2. ການຜະລິດ, ພວກເຮົາໃຊ້ລະບົບທີ່ທັນສະໄໝ. ດ້ວຍເທັກໂນໂລຊີທີ່ມີປະສິດຕິພາບ ແລະ ຄວາມລະອຽດສູງ ສາມາດກັ່ນຕອງຄວາມບໍ່ສະອາດ, ເຊື້ອແບັກທີເຣັຍທີ່ປະສົມກັບນໍ້າ, ເຊັ່ນດຽວກັນກັບໂລຫະໜັກທີ່ເປັນອັນຕະລາຍ ແຕ່ຮັກສາຄຸນຄ່າຂອງແຮ່ທາດທຳມະຊາດທີ່ເປັນປະໂຫຍດຕໍ່ຮ່າງກາຍ ສະນັ້ນເຮັດໃຫ້ນ້ຳດື່ມ SONA ເປັນນ້ຳດື່ມທີ່ໃສສະອາດ ແລະ ປອດໄພ;
  3. ນອກຈາກລະບົບການກັ່ນຕອງທີ່ດີແລ້ວ, ນ້ຳດື່ມ SONA ທຸກໆຂວດຕ້ອງໄດ້ຜ່ານການຂ້າເຊື້ອດ້ວຍແສງ UV ອີກຂັ້ນຕອນໜື່ງ ແລະ ສຸດທ້າຍແມ່ນຕື່ມໂອໂຊນເພື່ອຮັບປະກັນວ່າ ຈະບໍ່ມີສານປົນເປື້ອນໃດໆ ຫຼຸດລອດເຂົ້າໄປຢູ່ໃນມືຂອງຜູ້ບໍລິໂພກ;
  4. ຂັ້ນຕອນບັນຈຸຂວດ ພວກເຮົາໃຊ້ເຄື່ອງຈັກທີ່ມີເຕັກໂນໂລຊີສູງ, ຮັບຮອງມາດຕະຖານອຸດສາຫະກຳ ອາຫານທີ່ຕ້ອງສະອາດ ແລະ ປອດໄພ;
  5. ກ່ອນການຫຸ້ມຫໍ່ ພວກເຮົາດຳເນີນການກວດກາແບບສຸ່ມກວດເປັນໄລຍະ ເປັນປົກກະຕິເພື່ອຮັບປະກັນວ່າຜະລິດຕະພັນຂອງ SONA ແມ່ນສະອາດ ແລະປອດໄພ;
  6. ສຳລັບການຫຸ້ມຫໍ່, ພວກເຮົານຳໃຊ້ເຄື່ອງຈັກທີ່ທັນສະໄໝ ທີ່ໄດ້ມາດຕະຖານ;
  7. ພາຍຫຼັງການຜະລິດ ດ້ວຍຫຼາຍບາດກ້າວ ການຂົນສົ່ງໃຫ້ລູກຄ້າ ພວກເຮົາມີຄວາມເປັນຫ່ວງເປັນໄຍເທົ່າທຽມກັນ. ພວກເຮົາກະກຽມພາຫະນະການຈັດສົ່ງທີ່ສະອາດ ໂດຍການຕິດຕັ້ງລະບົບ GPS Tracking ເພື່ອຕິດຕາມທຸກເສັ້ນທາງ ກຽມພ້ອມສຳລັບຈັດສົ່ງໃຫ້ມືທ່ານ ດ້ວຍຄວາມປອດໄພ ແລະ ຕອບສະໜອງເວລານັດໝາຍ.

4 ຫົວໃຈສຳຄັນ ຂອງມາດຕະຖານທີ່ເຮົາຍືດໝັນ

ຄຸນະພາບຂອງນ້ຳ

ເຊິ່ງໃຊ້ຄວາມລະອຽດ 4 ຂັ້ນຕອນ ເລີ່ມຕັ້ງແຕ່ …

ຂັ້ນຕອນທີ 1: ການກັ່ນຕອງລະບົບ Ultra Filtration ເພື່ອກັ່ນຕອງຝຸ່ນຕະກອນທີ່ມີຂະໜາດໃຫຍ່ກ່ວາ 0.01 ໄມຄອນແລະສາມາດກັ່ນຕອງເຊື້ອລາຈຸລິນຊີທີ່ເຫຼືອຈາກຂະບວນການກັ່ນຕອງ;

ຂັ້ນຕອນທີ 2: ກັ່ນຕອງດ້ວຍລະບົບ Reverse Osmosis (RO) ເພື່ອກັ່ນຕອງເຊື້ອແບັກທີເຣຍ, ເຊື້ອລາ, ເຊື້ອໄວຣັດ, ຈຸລິນຊີ, ໂລຫະໜັກ, ສານອີນຊີທີ່ເປັນພິດ.

ຂັ້ນຕອນທີ 3 ຜ່ານແສງອຸນຕ້າໄວໂອເລດ UV ເພື່ອຂ້າເຊື້ອກ່ອນທີ່ຈະຫຸ້ມຫໍ່.

ຂັ້ນຕອນທີ 4 ເພີ່ມໂອໂຊນ (Ozone Water Treatment) ເພື່ອຂ້າເຊື້ອຈຸລິນຊີທີ່ຍັງຄົງຢູ່ໃນນ້ຳອີກເທື່ອຫນຶ່ງ, ກ່ອນທີ່ຈະຫຸ້ມຫໍ່, ກວດເບິ່ງແບບສຸ່ມທຸກໆ 2 ຊົ່ວໂມງສໍາລັບທຸກໆຂັ້ນຕອນຂອງການຜະລິດ. ຈົນກວ່າຈະໝັ້ນ ໃຈວ່າມັນສະອາດແທ້ໆ.

ຄຸນະພາບຂອງທໍ່

ເລື່ອງຂອງການກັ່ນຕອງທໍ່  ແລ ະຂັ້ນຕອນການຜະລິດ ຈັດໂປຣແກມເຮັດຄວາມສະອາດເປັນປະຈຳ, ສາມາດທົດສອບຄືນໃໝ່ໄດ້ ຈາກຜົນຂອງການທົດສອບ Swab Test ເຊື້ອຈຸລິນຊີ ແລະ ຍັງນຳລະບົບ Cleaning in Place ທີ່ໃຊ້ໃນອຸດສາຫະກຳ ການຢາເພື່ອ ທຳຄວາມສະອາດທໍ່ໃນໂຮງງານ.

ຄຸນະພາບຂອງຖັງ

ອີກຂັ້ນຕອນຄວາມປອດໄພ…
ຖັງນ້ຳດື່ມ SONA ຂະໜາດ 18,9 ລິດ  ເຊື່ອຖືໄດ້ກ່ຽວກັບຄວາມສະອາດ ແລະ ປອດໄພສຳ ລັບຖັງນ້ຳດື່ມ, ເພາະວ່າຖັງນ້ຳ SONA ໃຊ້ວັດສະດຸທີ່ເຮັດຈາກໂພລີໂບເນັດສີຟ້າ ເຊິ່ງແມ່ນພລາສຕິກທີ່ຈະແຈ້ງ ແລະ ເຂັ້ມແຂງທີ່ສຸດ ສາມາດຕ້ານທານຄວາມຮ້ອນສູງເຖິງ 140 ອົງສາເຊວຊຽດ, ແມ່ນພັດສະຕິກດຽວກັນທີ່ໃຊ້ໃນການຜະລິດຂວດນົມເດັກ. ສະນັ້ນ ໝັ້ນໃຈໄດ້ວ່າຖັງນ້ຳດື່ມ SONA ມີຄຸນສົມບັດດີເລີດ ແລະ ຄວາມປອດໄພສູງສຸດສຳລັບຜູ້ບໍລິໂພກ

ພິຖີພິຖັນ…

ທຸກຂັ້ນຕອນໃນການຫຸ້ມຫໍ່ນໍ້າດື່ມ SONA …

ຄວາມໝັ້ນໃຈຢ່າງເຕັມທີ່ ໃນຄວາມສະອາດຂອງນ້ຳດື່ມ SONA ທຸກຢົດ ຖັງເກັບນ້ຳທຸກຂວດກ່ອນທີ່ຈະໝູນວຽນມັນມານຳໃຊ້ຄືນໃໝ່, ຕ້ອງລ້າງຜ່ານມາດຕະຖານສູງຂອງການລ້າງສູງເຖິງ 3 ຂັ້ນ

ຂັ້ນຕອນທີ 1 ລ້າງດ້ວຍນ້ຳຢາທຳຄວາມສະອາດ, ປະສິດທິພາບສູງ ຜ່ານຈາກອົງການອາຫານ ແລະ ຢາ, ໂດຍສຸ່ມກວດປະສິດທິພາບທຸກໆ 1 ຊົ່ວໂມງ

ຂັ້ນຕອນທີ 2: ລ້າງດ້ວຍຢາຂ້າເຊື້ອໃນນ້ຳຮ້ອນ.

ຂັ້ນຕອນທີ 3: ສິດລ້າງດ້ວຍນ້ຳດື່ມທີ່ມີຄຸນນະພາບໃຊ້ສຳລັບບັນຈຸ, ໂດຍສຸ່ມກວດດ້ວຍວິທີ  Swab Test ຈາກນັ້ນຖັງເປົ່າຈະຖືກນຳໄປບັນຈຸນ້ຳດື່ມ ແລະ ປິດຝາດ້ວຍເຄື່ອງຈັກອັດຕະໂນມັດ ເພື່ອຄວາມສະອາດປອດໄພສູງສຸດ

ຮັບຮອງມາດຕະຖານສາກົນ

ISO 9000:2015 ມັນແມ່ນມາດຕະຖານສາກົນທີ່ທຸລະກິດທົ່ວໂລກໃຫ້ຄວາມສຳຄັນຕໍ່. ເພື່ອຄວາມເປັນເລີດດ້ານຄຸນນະພາບ ແລະ ປະສິດທິພາບຂອງການດຳເນີນງານພາຍໃນອົງກອນ;

ISO 9000:2015  ມັນແມ່ນລະບົບການຄຸ້ມຄອງຄຸນນະພາບຕາມມາດຕະຖານສາກົນ. ແນວຄວາມຄິດຫຼັກຂອງ ISO 9000: 2015 ແມ່ນການສ້າງລະບົບການຄຸ້ມຄອງເພື່ອຮັບປະກັນຄຸນນະພາບ. ເຊິ່ງແມ່ນລະບົບທີ່ຮັບປະກັນໃຫ້ທຸກຂະບວນການ ໄດ້ຮັບການຄວບຄຸມ ແລະ ສາມາດກວດກາໄດ້ ຜ່ານລະບົບທີ່ກຳນົດຂັ້ນຕອນ ແລະ ວິທີເຮັດວຽກ ເພື່ອຮັບປະກັນວ່າບຸກຄະລາກອນໃນອົງກອນ ຮູ້ຈັກໜ້າທີ່ຄວາມຮັບຜິດຊອບ ແລະ ຂັ້ນຕອນຕ່າງໆ ໃນການດຳເນີນງານ ໂດຍຕ້ອງມີການຝຶກອົບຮົມເພື່ອສຶກສາຮຽນຮູ້ ແລະ ທັກສະໃນການດຳເນີນງານ ມີບັນທຶກຂໍ້ມູນລວມທັງການກວດສອບການປະຕິບັດງານ. ວ່າເປັນໄປຕາມທີ່ກຳນົດໄວ້ໃນລະບົບຫລືບໍ່ ແລະ ມີການແກ້ໄຂຂໍ້ບົກຜ່ອງ ລວມທັງມີວິທີການປ້ອງກັນຄວາມຜິດພາດເດີມ;

ໃນປັດຈຸບັນມາດຖານ ISO 9000: 2015 ມີການເພີ່ມຂໍ້ກຳນົດໃນເລື້ອງການທຳຄວາມເຂົ້າໃຈ ແລະ ການທຳຄວາມເຂົ້າໃຈກັບຄວາມຕ້ອງການ ແລະ ຄວາມຄາດຫວັງຂອງພາກສ່ວນກ່ຽວຂ້ອງ ເພື່ອໃຊ້ໃນການ ດຳເນີນງານຄວາມສ່ຽງ ແລະ ໂອກາດລວມເຖີງຂໍ້ກຳນົດອື່ນໆ ເຊິ່ງແມ່ນພື້ນຖານໜື່ງທີ່ຈະຊ່ວຍໃຫ້ອົງກອນ ສາມາດສືບຕໍ່ພະຍາຍາມເພື່ອການພັດທະນາແບບຍືນຍົງ.

GMP (Good Manufacturing Practice)  ໝາຍເຖິງ ຫຼັກເກນວິທີການທີ່ດີໃນການຜະລິດອາຫານເປັນມາດຖານ ຫຼື ຂໍ້ກຳນົດຂັ້ນພື້ນຖານທີ່ຈຳເປັນໃນການຜະລິດ ແລະ ຄວບຄຸມເພື່ອໃຫ້ຜູ້ຜະລິດປະຕິບັດຕາມ ແລະ ເຮັດໃຫ້ສາມາດຜະລິດອາຫານໄດ້ຢ່າງປອດໄພ ໂດຍເນັ້ນໜັກໃສ່ການປ້ອງກັນ ແລະ ກຳ ຈັດຄວາມສ່ຽງທີ່ອາດຈະເຮັດໃຫ້ອາຫານເປັນອັນຕະລາຍ, ເປັນພິດ ຫຼື ບໍ່ປອດໄພຕໍ່ຜູ້ບໍລິໂພກ.

GMP  ແມ່ນລະບົບການຮັບປະກັນຄຸນນະພາບໃນການປະຕິບັດ ແລະ ພິສູດແລ້ວ ຈາກກຸ່ມນັກວິຊາການດ້ານອາຫານທົ່ວໂລກວ່າ ສາມາດເຮັດໃຫ້ອາຫານປອດໄພກວ່າ ແລະ ເປັນທີ່ເຊື່ອຖື ແລະ ຍອມຮັບຈາກຜູ້ບໍລິໂພກ ໂດຍອີງໃສ່ຫຼາຍປັດໃຈທີ່ເຊື່ອມໂຍງເຂົ້າກັນ ສະນັ້ນ, ຖ້າທຸກ ຄຳແນະນຳທີ່ໄດ້ກຳນົດໄວ້ແມ່ນປະຕິບັດຕາມຈະເຮັດໃຫ້ຄຸນນະພາບຂອງອາຫານດີຂື້ນ ປອດໄພ ແລະ ຕອບສະໜອງໄດ້ມາດຕະຖານ;

ຫລັກການຂອງ GMP ຈະເວົ້າເຖິງ ສະຖານທີ່ປະຕິບັດງານ ໂຄງສ້າງອາຄານ ຂັ້ນຕອນການຜະລິດທີ່ດີ ມີມາດຕະຖານຄວາມປອດໄພ ແລະ ຄຸນນະພາບໃນທຸກໆ ຂະບວນການຕັ້ງແຕ່ຂັ້ນຕອນ ເລີ່ມວາງແຜນລະບົບຄວບຄຸມການຜະລິດຈາກວັດຖຸດິບໃນໄລຍະການຜະລິດ, ຜະລິດຕະພັນສຳເລັດຮູບ, ການເກັບຮັກສາ, ຄວບຄຸມຄຸນນະພາບ ແລະ ຂົນສົ່ງໃຫ້ຜູ້ບໍລິໂພກມີລະບົບບັນທຶກຂໍ້ມູນ, ກວດກາແລະ ຕິດຕາມຄຸນນະພາບຂອງຜະລິດຕະພັນລວມທັງລະບົບການຄຸ້ມຄອງທີ່ດີກ່ຽວກັບສຸຂະອະນາໄມ ເພື່ອເຮັດໃຫ້ຜະລິດຕະພັນສຸດທ້າຍ ມີຄວາມປອດໄພ ແລະ ຄຸນນະພາບແມ່ນຮັບປະກັນ ເມື່ອເວົ້າເຖິງຜູ້ບໍລິໂພກ ແລະ GMP ແມ່ນຍັງເປັນລະບົບຮັບປະກັນຄຸນນະພາບຂັ້ນພື້ນຖານ. ກ່ອນທີ່ຈະນຳ ໄປສູ່ລະບົບການຮັບປະກັນຄຸນນະພາບອື່ນໆທີ່ສູງຂື້ນເຊັ່ນ ISO 9000 ແລະ HACCP (Hazards Analysis and Critical Points)

HACCP ຫຍໍ້ມາຈາກ Hazard Analysis Critical Control Point   ໝາຍ ຄວາມວ່າການວິເຄາະອັນຕະລາຍ ຈຸດຄວບຄຸມທີ່ສຳຄັນ ແມ່ນແນວຄວາມຄິດຂອງມາດຕະການປ້ອງກັນ ນັ້ນອາດຈະເກີດຂື້ນໃນແຕ່ລະບາດກ້າວຂອງຂັ້ນຕອນການຜະລິດ, ມີການດຳເນີນງານທາງວິທະຍາສາດສຳລັບການວິເຄາະ ແລະ ປ້ອງກັນການປົນເປື້ອນສານເຄມີໃດໆ ຫຼື ຄວາມບໍ່ສະອາດໃດໆ ດ້ວຍການສຶກສາຄວາມອັນຕະລາຍ ແລະ ຊອກຫາມາດຕະການປ້ອງກັນລ່ວງໜ້າ, ລວມທັງການຄວບຄຸມ ແລະ ເຝົ້າລະວັງເພື່ອຮັບປະກັນມາດຕະການປ້ອງກັນ ທີ່ຖືກສ້າງຕັ້ງຂຶ້ນມີປະສິດທິພາບຕະຫຼອດເວລາ.

ລະບົບ HACCP ຍຶດ ໝັ້ນຫຼັກເກນໂຄງການມາດຕະຖານອາຫານສາກົນ (Codex), ເຊິ່ງສາມາດປ້ອງກັນອັນຕະລາຍ ຫຼື ການປົນເປື້ອນທາງຊີວະພາບ, ສານເຄມີ ແລະຮ່າງກາຍຂອງອາຫານ ມີປະສິດທິຜົນ ໂດຍສຸມໃສ່ການຄວບຄຸມພະນັກງານ ແລະ ເຕັກນິກການຕິດຕາມກວດກາ ຢ່າງຕໍ່ເນື່ອງໃນຈຸດສຳຄັນທີ່ຕ້ອງຄວບຄຸມ ແລະ ຫຼຸດຜ່ອນຄວາມສ່ຽງ ໃນການປົນເປື້ອນໃດໆ ມັນແມ່ນຈຸດສຸມຂອງການກວດກາຜະລິດຕະພັນໃນຂັ້ນຕອນສຸດທ້າຍ.